Rebrov már februárban felmondott a Fradinál

nb1
2021 május 19., 17:49
comments 16

Nem volt egészen világos, hogy mi is van Szerhij Rebrovval, a Ferencváros vezetőedzőjével. Az utolsó forduló után azt mondta, hogy "többször is a jövőmről kérdeztek az újságírók, amiről még én magam sem tudok semmit, hiszen a klubtól senki sem tárgyalt velem az elmúlt hónapban. Nem tudom, mi az oka, de ez nem normális.”

Közben egyre több hír jelent meg arról, hogy az FTC-nek éppen ki a kiszemeltje a kispadra.

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke most az Origónak adott interjúban azt mondta, hogy a Fradival három év alatt három bajnoki címet szerző, a csapatot az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezető Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál.

„A menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt. Ez váratlanul ért. Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül. Körülnéztünk a piacon, és már vannak lehetséges jelöltjeink” - közölte Kubatov.

Az elnök annyit tett még ehhez hozzá, hogy „Aki engem ismer, az tudja, hogy ha nekem valakivel problémám van, azt mindig a szemébe mondom, őszintén, de itt erről szó sem volt. Persze, van egy érzelmi része a dolognak. Azt hittem, hogy a megbecsülésünket legalább anyagilag kifejezzük, mert Rebrov európai szinten is nagyon jól keresett. Mi mindent megtettünk azért, hogy ő sikeres legyen. Egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan”.

Rebrov fizetéséről az ukrán sportlap januárban azt írta, hogy a Ferencváros és az edzőközötti megállapodás alapján a csapat nemzetközi szerepléséből származó bevételének 20 százaléka a tréneré. Ez azt jelentheti, hogy a tavalyi BL-menetelésből több mint egymilliárd forintban részesült.

Kubatov Rebrov fizetéséről az ukrán szerződtetésekor azt mondta, hogy „Ami az első fizetési igénye volt, annyit mi nem tudunk adni. A második ajánlat már az volt, mi lenne akkor, ha a BL- vagy El-főtáblás szereplés esetén kapna kiemelkedő prémiumot. Mi erre mondtuk, hogy rendben! Ha sikerül, akkor nagyon sokat fog keresni – de akkor keressen is.”

A hírek szerint a Fradi tárgyal Peter Stögerrel, az Austria Wien vezetőedzőjével, hallani lehetett már két olaszról, Eusebio Di Francesco és Roberto Donadoniról, valamint az orosz Murad Muszajevről is.

További fontos adat: Kubatov Gábor könyvet írt a ferencvárosi elnöksége első 10 évéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.