Christian Eriksen üdvözletét küldi csapattársainak a kórházból

foci-eb
2021 június 13., 10:03

Üdvözölte csapattársait a kórházból Christian Eriksen, a dán válogatott és az olasz Internazionale középpályása. A dán futballszövetség közleménye szerint a játékos, akit szombat este a pályán kellett újraéleszteni, továbbra is stabil állapotban van, és további vizsgálatokra vár a koppenhágai Rigshospitalet kórházban.

A dán válogatott tagjai válságkezelési terápián vettek részt, és „továbbra is támogatják egymást” - írta a szövetség, és megköszönték a sok támogató üzenetet, amiket Eriksennek és családjának küldtek az emberek, futballklubok, nemzeti és nemzetközi futballszövetségek, valamint a dán és brit királyi családok. Ugyanakkor bátorítottak mindenkit, hogy jókívánságait ne közvetlenül az Eriksen-családnak küldje, hanem a dán futballszövetségnek.

Hogy pontosan mi történt Eriksennel a pályán, arról továbbra is csak találgatni lehet, de szakértők szerint nagyon valószínű, hogy a pályán, meccs közben összeeső 29 éves játékosnak szívrohama volt. A brit Daily Mail által megkérdezett kardiológus szakértő azt mondta, nagyon valószínű, hogy véget ért Eriksen profi focikarrierje, az Interben legalábbis szinte biztosan nem játszhat tovább, hiszen az olasz szabályok tiltják, hogy szívproblémákkal küzdő focisták lépjenek pályára profi meccseken. (Guardian, Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.