Joachim Löw: Az elmúlt három évben sokat fejlődött a magyar válogatott

foci-eb
2021 június 22., 19:54

Joachim Löw szövetségi kapitány és játékosa, Mats Hummels szerint is nehéz mérkőzés vár szerdán a német labdarúgó-válogatottra a magyarok ellen a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

„Ismerjük a magyarokat, nagyon stabil a játékuk, a védelmük kifejezetten erős, veszélyesek lehetnek ránk” – mondta a sajtótájékoztatóján az Eb után a posztjáról távozó szövetségi kapitány. „Bátran felvállalják az egy az egy elleni párharcokat, és ehhez fizikailag is erősek. A portugáloknak és a franciáknak is gondjaik voltak. Az elmúlt 3 évben sokat fejlődött a magyar csapat” – mondta.

Löw a német válogatott edzésén az Adi Dassler Stadionban 2021. június 22-én.
photo_camera Löw a német válogatott edzésén az Adi Dassler Stadionban 2021. június 22-én. Fotó: Federico Gambarini/dpa via AFP

Löw szerint fontos lenne minél előbb gólt szerezni, de ha ez nem sikerül, akkor türelmes játékkal ki kell fárasztani a magyarokat, és így a 60-65. perc körül jöhetne el az ő idejük.

A saját csapatáról azt mondta: a portugálok elleni siker alkalmával többen is kisebb sérülést szenvedtek, ezért az orvosi stábnak sok munkája volt. A beszámolója szerint Mats Hummels, Ilkay Gündogan és Robin Gosens felépült, de Lukas Halstenberg és Thomas Müller még ma sem tudott együtt edzeni társaival. Müllerre, a Bayern München támadójára még szerdán is vizsgálatok várnak, és csak az eredmények ismeretében döntenek arról, hogy pályára lép-e a magyarok ellen.

Mats Hummels szintén nehéz 90 percre számít, azt mondta, „nem egy piknik lesz”. „Az első két meccsen fegyelmezett és szenvedélyes csapat benyomását keltették, de nemcsak védekezésben erősek, hanem a támadásaik is veszélyesek” – mondta a magyar válogatottról a Borussia Dortmund védője. „Sokat szeretnénk birtokolni a labdát ellenük, hogy kifárasszuk őket. Türelmesen, de nem passzívan szeretnénk játszani. Egy korai gól sokat segítene” – mondta.

Hummels arról is beszélt, hogy Müller esetleges kiesése nemcsak a pályán jelentkezne, hanem azon kívül is, mivel ő a Nationalelf egyik vezére.

A szerdán 21 órakor kezdődő német-magyar meccs mindkét félnek sorsdöntő, a magyaroknak győzniük kell a továbbjutáshoz, a németeknek a döntetlen is elég. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.