Különleges karszalaggal készül a holland válogatott a budapesti meccsükre

foci-eb
2021 június 22., 20:26

A holland válogatott bejelentette, hogy a csapatkapitányuk, Georginio Wijnaldum különleges karszalaggal vezeti majd ki a csapatát a Puskás Arénába az Eb nyolcaddöntőjében.

A szivárványos One Love felirattal azt akarják üzenni, hogy elítélik a kirekesztés és a diszkrimináció bármilyen formáját, és kiállnak azok mellett, akiket a világ bármely pontján diszkriminálnak. A holland válogatott már korábban elindította a One Love kampányát, aminek a lényege, hogy a különbségek nem számítanak. De a karszalagot kifejezetten Budapesten mutatják majd be.

Az UEFA nem engedélyezte azt, hogy Münchenben szivárványszínű kivilágítást kapjon a stadion a német-magyar meccs idején. A német város vezetése így akart tiltakozni a magyar kormány új, homofób törvénye ellen. (Az UEFA letiltó döntése után több német klub bejelentette, hogy náluk szivárványszínűek lesznek a stadionok szerdán este, a kereszténydemokrata bajor miniszterelnök is sajnálja, hogy nem lehetett kivilágítani a müncheni stadiont.)

Karszalagba ugyanakkor eddig nem kötött bele az UEFA. A németek kapusa, Manuel Neuer a Portugália elleni Eb-meccsen szivárványos kapitányi szalagot viselt, az UEFA megvizsgálta, és úgy döntött, hogy ez nem politika, hanem jó ügyet szolgál, a sokszínűség szimbólumának nyilvánították a karszalagot.

photo_camera Fotó: RALF IBING/dpa Picture-Alliance via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.