Elfogták az 1999-es Döcher-gyilkosság két gyanúsítottját

bűnügy
2021 október 11., 12:15

Elfogták az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt férfit és az egyik feltételezett elkövetőt is – jelentette be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott igazgatója.

link Forrás

Opauszki András a budapesti sajtótájékoztatón közölte: október 8-án Magyarországon elfogták D. Alexet, akit felbujtással gyanúsítanak, Németországban pedig aznap „rendőrkézre került” a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetője, B. Károly is.

link Forrás

D. Alexet most a bíróság letartóztatta. Őt előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt mint felbujtót gyanúsították meg. A gyilkosság feltételezett két elkövetője közül a másik, Sz. Árpád már meghalt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy D. Alex a gyanú szerint Sátor Lajoshoz, a dunaszerdahelyi maffia vezetőjéhez fordult, hogy öljék meg Döcher Györgyöt.

Ebbe beleegyeztek, cserébe azt kérték, hogy segítsen Pápay Tibort eltenni láb alól. Őt meg is ölték, Sátor Lajos bérgyilkosai tíz embert lőttek agyon a dunaszerdahelyi Fontana étteremben. Sátor Lajos egyébként 2010-ben eltűnt, a szlovák rendőrség szerint megölték, de a holtteste még nincs meg. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.