Hiába verte a Debrecent, kiesett az NB1-ből az MTK

nb1
2022 május 15., 16:08
A debreceni Baráth Péter és Kata Mihály, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott MTK Budapest - Debreceni VSC mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. május 15-én
photo_camera A debreceni Baráth Péter és Kata Mihály, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott MTK Budapest - Debreceni VSC mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. május 15-én Fotó: Kovács Anikó/MTI/MTVA

Vasárnap az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a két nagymúltú fővárosi klub, az MTK és a Budapest Honvéd közül melyik maradhat jövőre is az élvonal tagja.

A piros-feketék a Puskás Akadémiához utaztak Felcsútra, a kék-fehérek a Debrecent fogadták a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Honvédnak már egy döntetlen is elegendő lett volna ahhoz, hogy megőrizze NB1-es tagságát, de nehezítette a helyzetüket, hogy a felcsútiak számára is volt tétje a meccsnek, mert maradt volna még halvány esélyük visszaelőzni a második Kisvárdát.

Gyorsan elhúzott a Honvéd: az 5. percben Lukics, a 14. percben Zsótér volt eredményes, és az első félidő hosszabbításában Favorov ugyan szépített, de sikerült a vendégeknek megtartani az előnyt.

Így aztán hiába verte magabiztosan az MTK a Debrecent 3-0-ra – a gólokat az első félidő hosszabbításában Rajkovics, a 64. percben Futács, a 92. percben pedig Ramadani szerezték – a kék-fehérek kiestek az élvonalból.

A Kisvárda 2-1-re legyőzte a Zalaegerszeget, ezzel biztosította ezüstérmes helyét, amit a Puskás így győzelem esetén sem tudott volna veszélyeztetni.

Az már korábban eldőlt, hogy a Gyirmót a másik kiesőcsapat, és a Ferencváros a szezon bajnoka. A zöld-fehérek indulhatnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Kisvárda és a Puskás az Európa Ligában. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.