Nem tudott győzni a Manchester City, az utolsó fordulóban dőlhet el az angol bajnokság

anglia
2022 május 15., 15:06
Rijad Mahrez, a Manchester City szélsője az utolsó percekben büntetőt hibázott a West Ham ellen
photo_camera Rijad Mahrez, a Manchester City szélsője az utolsó percekben büntetőt hibázott a West Ham ellen Fotó: IAN KINGTON/AFP

Hónapok óta óriási a versenyfutás a Premier League bajnoki címéért a Manchester City és a Liverpool között.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt a kékek 3 pont előnnyel utaztak Kelet-Londonba, ahol a West Ham United várta őket. Pep Guardiola csapata egy győzelemmel gyakorlatilag bebiztosíthatta volna bajnoki címét, de ezúttal nem tudott győzni.

Így ha a Liverpool kedd este diadalmaskodik idegenben a Southampton ellen, minden az utolsó körben dől majd el.

De lehetett volna még nagyobb meglepetés az Upton Parkban, mert a félidőben még két góllal a hazaiak vezettek, miután Jarrod Bowen előbb a 24., majd a 32. percben talált be Ederson kapujába.

A második félidőben aztán Jack Grealish nagyon gyorsan szépített, a 69. percben pedig egy beadás után Vladimir Coufal öngólt fejelt, és ezzel döntetlen lett az állás. Az utolsó húsz percben nagyon beszorította ellenfelét a City, és az utolsó percekben meg is kapta az esélyt a győzelemre, miután Craig Dawson buktatta Gabriel Jesust, és büntetőhöz jutottak a vendégek: Rijad Mahrez tizenegyesét viszont Lukasz Fabianski kivédte, így maradt a 2-2.

Ha a Liverpool kedden győz, akkor az utolsó fordulónak 1 pontos előnnyel vághat neki a City. A manchesteriek az utolsó körben hazai pályán az Aston Villát fogadják, Liverpool pedig a Wolverhampton ellen játszik hazai pályán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.