Parragh László szerint van néhány gyenge képességű politikus, aki nem érti, hogy mit jelent a gazdaságszervezés

belföld
2023 április 26., 05:44

„Én azt gondolom, hogy ezek olyan hangok, amikkel igazából nem érdemes foglalkoznunk” – mondta a Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke Hír Tv-ben arra a kérdésre, hogy mit gondol azokról, akik szerint az ötezer forintos kamarai hozzájárulást el kellene törölni.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszédet mond a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Főőrség épületében 2022. november 29-én.
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A cégeknek nem kötelező a kamarai tagság, de hozzájárulásként évente be kell fizetniük ötezer forintot a MKIK-nak. A Hvg.hu által szemlézett beszélgetésben Parragh arról beszélt, hogy amikor erről a pénzről vitatkoznak, arra érdemes gondolni, hogy az iparűzési adó az elmúlt években a felére csökkent, a munkába autózást jobban támogatják, vagy a Széchenyi-kártyában is vannak lehetőségeik a vállalkozóknak.

A kamarai elnök szolidan beszólt néhány - feltehetően nem kormánypárti - képviselőnek is: „Van néhány gyenge képességű politikus a parlamenti patkóban, aki nem érti azt, hogy mit jelent az, hogy gazdaságszervezés. Segítünk nekik megtanulni.”