A magyar futballválogatott óriási fölényben játszva 2-0-ra verte Litvániát

futball
2023 június 20., 20:44

Támadó típusú játékosok tömkelegével kezdte a meccset a magyar csapat, amely egyrészt brutális, 70:30-as labdabirtoklási fölényt alakított ki az első félidőben, másrészt tempósan és tetszetősen futballozott, harmadrészt tizenöt alkalommal próbálkozott gólszerzéssel az első félidőben. A kaput eltaláló lövések aránya ugyan csak öt volt a szünetig, de abból egy bement, a 32. percben Szalai Attila beadását két bekk is elvétette, az első válogatott találatát jegyző NB I.-gólkirály, Varga Barnabás pedig az ötösről a kapuba vágta a labdát. A folytatásban Szoboszlai lőtt kapufát egy 30 méteres szabadrúgásból, maradt az egygólos különbség.

photo_camera Varga Barnabás karrierje első válogatottbeli gólját ünnepli Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A második játékrészben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt, a hazaiak támadtak, a vendégek kontrázni szerettek volna, nem sok sikerrel. Annyi változott, hogy a sebesség és a kísérletek száma valamelyest csökkent. Az utolsó negyed órában a litvánok kissé magukra találtak, csomó szögletet rúgtak, helyzetbe kerültek néhányszor, de mire elhitték volna, hogy van keresnivalójuk, Sallai húsz-egynéhányról kilőtte a bal felsőt a 83. percben, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Mivel Bulgária hazai pályán 1-1-et játszott Szerbiával, így Magyarország 3 meccsen szerzett 7 pontjával, 5-0-s gólkülönbségével listavezető az Eb-selejtezős csoportjában, karöltve az ugyancsak 7 pontos szerbekkel.