A Premier League legdrágább játékosa lehet a Brightonból a Chelsea-be igazoló Moises Caicedo

foci
2023 augusztus 14., 19:07

Leigazolta a Chelsea Moises Caicedót. Az ecuadori játékosért 100 millió fontot fizet a londoni klub a Brightonnak, viszont ez az összeg a két klub megállapodása alapján rekordot jelentő, 115 millió fontra is nőhet a közeljövőben. Szerződése 8 évre szól, de a Chelsea-nek opciója van plusz egy évre.

A Premier League átigazolási rekordját jelenleg is a Chelsea tartja. Az argentin Enzo Fernandezért fizettek ki idén 107 millió fontot a Benficának.

Caicedót egyébként a Liverpool is meg akarta szerezni, múlt pénteken 111 millió fontos ajánlatot tettek érte a Brightonnak. A játékos azonban a Chelsea-be szeretett volna menni. Caicedo még 2021-ben érkezett az ecuadori ligából a Brightonhoz, 4 millió fontot fizetett érte a dél-angliai csapat.

Moises Caicedo
photo_camera Moises Caicedo Fotó: TIM NWACHUKWU/Getty Images via AFP

Caicedót nem számolva a Chelsea 2023-ban már több mint 500 millió fontot költött átigazolásokra. 207 milliót a nyáron, 318,5 milliót pedig januárban adtak ki új játékosokra.

A Chelsea vasárnap kezdte meg az idei Premier League szezont, 1-1-es döntetlent játszott a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool ellen.

(via BBC)