Ideiglenes szakemberhiány miatt kell hétvégenként Békéscsabáról Gyulára szállítani a beteg gyerekeket

belföld
2023 augusztus 31., 05:18

Néhány kolléga szülni megy, mások átmentek az alapellátásba, de a tagkórházak közötti betegszállítás egyébként is mindennapi rutin: ezért kell hétvégenként Gyulára szállítani a fekvőbeteg gyerekeket a békéscsabai kórházból, derült ki az intézmény válaszából, amelyet a HVG-nek küldtek.

A távozások azonban nem érintik a megye ellátásbiztonságát, a csecsemő- és gyermekgyógyászati szakellátás Békés vármegyében, az eddigieknek megfelelően, folyamatos és biztonságos – tették hozzá, kiemelve, hogy szeptember elsejével öt pályakezdő kolléga kezdi meg munkáját a Békés Megyei Központi Kórházban.

photo_camera Forrás: Békés Vármegyei Központi Kórház

Ahogy azt mi is megírtuk tegnap, a békéscsabai kórházban péntek délután négy órától hétfő reggelig nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbeteg-ellátás. A Békés Vármegyei Központi Kórház tájékoztatása szerint a gyulai és békéscsabai telephelyeken az intézményen belüli beteg utakat ideiglenesen, előreláthatóan ez év végéig átszervezték.A pénteki napokon a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16-óráig hazabocsátják. Akiknek hétvégén is ápolásra van szükségük, azokat átszállítják Gyulára.