Új jegyzőt keres a tihanyi önkormányzat, miközben a jelenlegi sem megerősíteni sem cáfolni nem akarja, hogy távozik

balaton
2023 szeptember 18., 10:36

Információink szerint távozik Tihany jegyzője, Percze Tünde. Erre utal, hogy a balatoni falu honlapjára kikerült egy álláspályázat a jegyzői munkakör betöltésére. A hirdetés szerint az állás tervezett betöltésének időpontja január elseje, szóval az is lehet, hogy év végéig még marad a posztján a régi jegyző.

Első körben úgy hallottuk, egy testületi ülésen jelentették Percze távozását. Elértük telefonon, annyit mondott, hogy „nem ott történt a dolog”, de többet nem kívánt mondani, szerinte nem közügy az, hogy ő valóban felmondott-e vagy sem.

Tihany önkormányzatának és azon belül a jegyzőnek fontos szerepe van abban, hogy az egyedülálló panorámájú települést elárasztották a papíron gazdasági épületnek nevezett luxusnyaralók. Tihany Óvár nevű részére ugyanis csak szőlős pincéket lehetne építeni, mégis gombamód szaporodnak a dombon a medencés óriásházak. Az is előfordul, hogy a medence maga víztározóként van feltüntetve a papíron.

FRISSÍTÉS

Ezzel kapcsolatban megkeresett minket Percze Tünde jegyző. Ezt írta: „2013. január 1-jétől, tehát több, mint 20 éve (sic!) nem rendelkezik a település jegyzője - 2020. március l-ig a járásszékhely települési önkormányzat jegyzője kivételével –, így Tihany jegyzője sem építéshatósági jogkörrel. Ezen hatásköri szabály alapján azt gondolom elég merész dolog a kifogásolt jelenséget nyilvánosan, egy alapjogi, személyes döntéssel egybemosni.”

Az ilyen csalások ellen az önkormányzat nem nagyon lépett fel az elmúlt években. Legutóbb a Mészáros család rezidenciáját mutattuk be drónfelvételeken:

link Forrás

De évek óta követjük Tihany sorsát az elhordott hegytől Matolcsyék berendezkedésén át egészen Rogán Cecília nyaralójáig.