Sorozatban harmadszor lett Forma-1-es világbajnok Max Verstappen

sport
2023 október 07., 18:32

Második helyen végzett a Katari Nagydíj szombati sprintfutamán, ezzel megvédte címét és sorozatban harmadszor lett Forma-1-es világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője.

photo_camera Fotó: KARIM JAAFAR/AFP

A sprintverseny rajtja kaotikusan alakult, az első négy körben kétszer is bejött a biztonsági autó. A 11. körben kiesett Sergio Pérez, Esteban Ocon és Nico Hülkenberg, ezzel gyakorlatilag biztossá vált a holland világbajnoki címe, ugyanis Pérez volt az egyedüli, aki még veszélyt jelenthetett volna rá matematikailag. A futamot a McLaren 22 éves ausztrál pilótája, Oscar Piastri nyerte - ez az első F1-es győzelme -, Verstappen lett a második, a harmadik helyen pedig Lando Norrist intették le.

photo_camera Fotó: BEN STANSALL/AFP

Az már az első néhány futamon után látható volt, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni Verstappent, aki a negyedik futam után kapcsolt rá igazán: a május eleji Miami Nagydíjtól a szeptember 3-i Olasz Nagydíjig az összes futamot megnyerte. Ezzel új rekordot állított fel, ő lett az első pilóta, aki egy idényen belül megnyert sorozatban tíz futamot. Verstappen dominanciáját az is jól jelzi, hogy még hat futam hátravan a 2023-as szezonból. (MTI, Athletic)