Decemberben jön a GTA VI első előzetese

játék
2023 november 08., 14:20

A videójátékos közösségben egész héten arról pletykáltak, hogy hamarosan bejelentik a Grand Theft Auto (GTA) franchise következő részét. A híresztelések igaznak bizonyultak, a játékot fejlesztő Rockstar Games szerdán az X-en közölte, hogy decemberben jön a GTA VI első előzetese.

link Forrás

Az új játék a hírek szerint a fiktív Miamiban fog játszódni, akárcsak a 2002-es GTA: Vice City, és a sorozat történetében először női főszereplője lesz. A GTA V idén volt 10 éves, 2013-as megjelenése óta több mint 185 millió példányt adtak el belőle, írja a The Verge. A Rockstar először 2022 februárjában erősítette meg, hogy dolgozik az új részen.

Tavaly 3 gigabyte méretben összesen 90 videó került fel az internetre, melyen a GTA VI játékmenetének felvételei voltak láthatók. A Rockstar közleményében azt írta, hogy jogsértő módon behatoltak a rendszerükbe, és ellopták a felvételeket, melyek a fejlesztés korai szakaszában készültek. A szivárogtatás mögött egy akkor 17 éves fiú állt, aki a„Laspus$” nevű hackercsoportnak dolgozott. Ők korábban már más nagyvállalatok, köztük az Uber, a Microsoft és a Samsung szervereit is feltörték.