Autóra zuhant egy kisrepülő Belgiumban, ketten meghaltak

külföld
január 28., 13:46

Személyautóra zuhant egy kisrepülőgép a belgiumi Spa város repülőterének közelében, a pilóta és utasa meghalt. Sophie Delettre, Spa polgármestere azt mondta, hogy a Németországból érkezett repülőgép fiatal pilótája az erős szélben elvétette a leszállást, majd sikertelen átstartolás után csapódott földnek a Spa-Malchamps repülőtér melletti úton, ahol egy autót elsodort. A lángba borult repülőgép és a személyautó teljesen kiégett.

photo_camera A vasárnapi baleset helyszíne
Fotó: ROMAIN RIXHON/AFP

Az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán azt közölte, hogy az autó sofőrje, aki nem a gépjárműben, hanem annak közelében tartózkodott, nem szenvedett sérüléseket. A repülőgép a Spa és Francorchamps közötti főút szélén csapódott a földbe, az országutat mindkét irányban lezárták a forgalom elől, a helyszínen rendőrök és tűzoltók tevékenykednek. Jelen vannak továbbá a környezetvédelmi hatóságok emberei is, hogy elkerüljék a közeli gyógyfürdő vízgyűjtőinek szennyezését.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap azt írta, az 1992-ben született, német állampolgárságú pilóta mellett a szintén szerencsétlenül járt utas személyazonosságát még nem sikerült megállapítani. (MTI)