Von der Leyen bejelentette, hogy újraindul

eu
február 19., 15:56

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn Berlinben hivatalosan bejelentette, hogy szeretné elnyerni a megbízatást egy újabb ciklusra.

A bizottsági elnök nem sokkal azután szólalt meg, hogy a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) végrehajtó bizottsága egyhangúlag támogatását fejezte ki egy újabb brüsszeli megbízatásához.

Az uniós vezető felidézte, hogy öt évvel ezelőtt ösztönösen igent mondott, amikor felmerült a javaslat, hogy vállalja el az Európai Bizottság vezetését, most pedig már „nagyon tudatos és átgondolt döntést” hozott arról, hogy kampányoljon a tisztségért. „Szeretnék indulni egy második ciklusért” – mondta.

„Ebben az öt évben nemcsak az Európa iránti szenvedélyem nőtt, hanem az a tapasztalatom is, hogy ez az Európa milyen sokat tud elérni az emberekért” – mondta.

Ursula von der Leyen 2023. szeptember 13-án Strasbourgban.
photo_camera Ursula von der Leyen 2023. szeptember 13-án Strasbourgban. Fotó: Frederick Florin/AFP

Von der Leyen a világjárvány gazdasági következményei elleni küzdelmet meg a környezetbarát és digitális iparba történő beruházások ösztönzését említette első hivatali idejének sikerei között. „Európát a jövő és a jövő feladatai felé irányítottuk” – mondta.

A jelenlegi összetételű Európai Bizottság megbízatása október végéig szól. (MTI)