Lebukott a piás buszsofőr, felmarkolta a pénzt, bezárta az utasokat, és haladt tovább egyedül gyalog

ÉLET
március 19., 20:48

Filmbe illő jelenetsorról számolt be kedden az Új szó. Hétfő késő délután egy menetrend szerint autóbusz tartott Rozsnyó irányába, tíz fővel az utastérben.

Az utasok egy ponton gyanút fogtak, hogy a sofőr nem szomjas, és előfordulhat, hogy legurított néhány pohárral, mielőtt a volán mögé ült.

Az nem derül ki, hogy az 55 éves sofőr viselkedése, vezetési stílusa, esetleg hangja vagy az illatok miatt fogtak gyanút, de a történet egészét tekintve ez nem is fontos. Az utasok mindenesetre tárcsázták a segélyhívót.

A sofőr viszont megneszelte, hogy lebukott, és Háj magasságban, egy Kassa-vidéki járásnál, félreállt, magához vette a kasszából a komplett bevételt, leszállt a buszról, bezárta maga után a buszt, és mint aki jól végezte dolgát, gyalog nekiindult Torna irányába.

Nagy riadalmat nem okozott, mert az utasok végül a vészjelző segítségével ki tudtak szállni a buszból. Közülük nyolcan megvárták a rendőröket.

A buszvezetőt végül Tornán kapcsolták le 75 perccel később. 0,71 ezrelék véralkoholszintet mértek nála.

A férfi jogosítványát bevonták, a vezetéstől eltiltották, és függőséget okozó szer hatása elkövetett veszélyeztetés miatt eljárást is indítottak ellene. (Új Szó)

A címlapi kép illusztráció.