Hogy néz ki egy rózsadombi macska, miután 1 napot töltött el egy 6 méter mély cső alján, vízben kuporogva?

ÁLLAT
március 20., 19:31

Több mint egy napot töltött el egy függőlegesen a talajba ásott, hat méter mély cső alján egy macska egy budapesti 2. kerületi építkezésen, mielőtt a helyi önkéntes tűzoltók az Állatmentő Liga önkénteseinek segítségével szerdán ki nem tudták piszkálni.

A macskának nem esett baja, pedig a fotók és a videó tanúsága szerint a cső alján összegyűlt vízben tölthette az elmúlt 24 órát. A fotók megerősítik a régi sejtést: a macska eleve vicces állat, de az elázott macskánál egyszerűen nincs viccesebb.

A mentésről posztoló Őrsi Gergely polgármester bejegyzésében szerepel egy videó is. Ezen a mentés utolsó pillanatai láthatóak.

link Forrás

A pompásan kinéző macskát a kreatív önkéntesek egy merítőszákkal szedték ki, aminek a nyeléhez további rudakat kötöztek, hogy le tudják dugni a cső fenekéig. Nem megszákolták a macskát, ő kapaszkodott bele a hálóba. A főhős szerencsére gyorsan hazakerült, a bejegyzés kommentjei között ugyanis megírta a gazdája, hogy Luna a neve, ivartalanított nőstény és két gyerek várta haza. Mármint embergyerek.

Én 100 méterre lakom a rózsadombi önkéntes tűzoltók bázisától és mindig is izgatott, hogy pontosan mit csinálhatnak azon - az amúgy felbecsülhetetlenül közszolgálati - tevékenységen kívül, hogy napi több órában szórakoztatják a környékbeliek kisgyerekeit, akik bármikor felmászhatnak a tűzoltóautóba. Hát most már tudom, hogy például ezt. Az első szálkásszőrű tacskónk, Kifli egyszer kimászott egy Jókai téri ház arasznyi széles, a mélység felé enyhén lejtő homlokzati párkányára, őt a hivatásos tűzoltók szedték le egy hosszú létráról. Amikor a tűzoltó leért a földre Kiflivel, az időközben összegyűlt kábé kétszáz fős tömeg óriási tapsviharban tört ki.

Edit: A macskát tényleg a szákkal szedték ki és tényleg azért néz ki úgy, mert teljesen elázott, de mint időközben kiderül, nem fogalmaztam pontosan, amikor azt írtam, hogy a cső fenekéről halászták ki. Onnan derült ez ki, hogy maga Őrsi polgármester írta meg nekünk a kívülről nem látható részleteket, íme:

„Igazából két cső volt egymás mellett: egy nagy 40-es és egy 16-os plexi. Össze volt kötve alul a kettő egy tisztítónyílással. A vékonyabb csőbe nagy nyomással víz lett tolva, ami a másik csövön felnyomta a cicát, miközben úszott a tetején, úgy lehetett elérni a szákkal!”