Kiszámolták: az évi 30 ezer kilőtt elefánt 25 millió dollár veszteséget jelent a turizmusnak

2016 november 20., 21:04

A Cambridge-i Egyetem, a Vermonti Egyetem és a WWF november elején publikálta közös jelentését, ami szerint

évente 25 millió dollár veszteség jelent az afrikai országok turizmusának az elefántok orvvadászata.

A tanulmány szerint az egyes országoknak megérné, ha pénzt fektetne az állatok megóvásába, megelőzve a további veszteségeket. A Vermonti Egyetem közgazdásza, Brendan Fisher szerint

"a Kelet-Afrikában élő elefántok esetében minden befektetett egy dollár után nagyjából 1,78 dollárt kap vissza az ember. Ez pedig óriási üzlet."

A WWF adatai az elmúlt egy évtizedben az afrikai elefántok populációja több mint 20 százalékkal csökkent. Az elefántcsont növekvő ázsiai kereslete miatt az orvvadászok

évente 20-30 ezer afrikai elefántot ölnek meg.

Kenyában nem csak a vadászat, hanem a lakosság drámai növekedése is veszélyezteti az elefántokat, az egyre növekvő települések már érintik az állatok vándorlási útvonalait. Ezért az Amboseli Nemzeti Park a Nemzetközi Állatjóléti Alappal együttműködve igyekszik minél több galléros elefántra műholdas nyomkövetőt tenni, hogy nyomon követhessék vándorlási útvonalukat.

Képek: Carl De Souza / AFP Photo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.