Neymar valóban megsérült vagy csak a születésnapi buliját pihentetik ki vele?

franciaország
2020 február 09., 09:33
comments 14

Neymar a hét közepén játszott Nantes elleni (nélküle is megnyert) meccs után a most vasárnapi Lyon elleni meccset is kihagyja. Hivatalosan bordasérülés miatt, de a születésnapja és az azt ünneplő múlt vasárnapi bulija is lehet az ok.

photo_camera Neymar a bulijára érkezik múlt vasárnap, két nappal a Nantes elleni bajnoki előtt Fotó: ZAKARIA ABDELKAFI/AFP

A parti már azelőtt elég heves vitákat váltott ki, hogy megtartották volna. Múlt szombaton még bajnokit játszott a PSG, kedden már jött a Nantes elleni meccs, a kettő közé illesztette be Neymar a bulit. Erről kérdezték is Thomas Tuchel vezetőedzőt is, meglepő módon nem örült, szerint nem ez a legjobb módja egy meccsre való felkészülésnek. De azt ígérte, hogy a bulizás miatt senkit nem fog kihagyni a csapatból. Neymar mindenesetre nem lépett pályára a buli után 48 órával a Nantes ellen, és kimarad a Lyon elleni most vasárnapi keretből is, pedig pénteken edzett a csapattal.

Neymar a parti előtti utolsó bajnokin, a Montpellier elleni valóban fájlalta egy ütközés után az oldalát, de simán végigjátszotta a meccset. Bár egy hosszú sorozata megszakadt, hogy nem szerzett gólt, de gólpasszt adott Mbappénak (az öltözőfolyosón pedig elkülte a francba a bírót, mert azt mondta neki, hogy ha már reklamál, beszéljen franciául).

photo_camera Ott fáj Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Nagyon komolynak nem tűnik a mostani sérülése, de különböző okok miatt a PSG-be 2017 nyarán érkező Neymar a francia bajnokik majdnem felét kihagyta.

Neymar érkezése óta a mostani lesz a PSG 100. francia bajnokija, a brazil ezek közül csak 51-en lépett pályára. A 47 gól és 27 gólpassz így sem rossz, de aligha azért szerződtették Neymart, hogy megszórja a Dijont.

Két komolyabb sérülése volt, 2018 február végén eltört a lábfejében egy csont, a tavaszt kihagyta. A világbajnokságra felépült, de csinált csodát. 2019 januárban ismét eltört a csont a lábfejében. Áprilisban visszatért, de eltiltották, mert a 0-2-ről elveszített francia kupadöntő után megütött egy nézőt. A nyári Copa Americán sem tudott részt venni, mert egy felkészülési meccsen kifordult a bokája.

A mostani szezon elég zavarosan indult a számára a szokásos átigazolási hercehurca miatt, Neymar visszatért volna a Barcelonába, de a PSG nem kapott megfelelő ajánlatot. A párizsi csapatban sérülésre hivatkozva nem játszatták, miközben a brazil válogatottban pályára lépett. Amikor kiderült, hogy most sem igazol vissza a katalánokhoz, játszani kezdett, aztán megint megsérült a brazil válogatottban, egy hónapot kihagyott, majd jött egy szokatlanul hosszú problémák nélküli időszak, hét egymást követő meccsen gólt szerzett, a nyolcadikon gólpasszt adott, aztán jött a születésnap és a bordasérülés.

A PSG a francia banokságot így is nevetve megnyeri, de a nagyobb célhoz, a Bajnokok Ligája megnyeréséhez Neymar eddig nem segítette hozzá a csapatot. Éppen akkor nem számíthattak a brazilra a párizsiak, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. A lábtörései miatt tavalyelőtt a Real Madrid elleni visszavágót hagyta ki sérülés miatt, tavaly a Manchester United elleni két nyolcaddöntőt. Ki is estek. Neymar a BL-ben kieséses szakaszban legutoljára még a Barcelonában lőtt gólt, kettőt is, éppen a PSG elleni 6-1-en 2017 márciusban.

A PSG február 18-án lép pályára a Bajnokok Ligájában, idegenben kezdenek a Dortmund ellen. Addig alighanem elmúlik Neymar rejtélyes bordasérülése.

A 444 fociblogját a Facebookon is tudod követni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.