A Puskás Arénában fogadhatja a Fradi a Barcelonát és a Juventust

Nagyon úgy tűnt, hogy hiába engedélyezte az UEFA, hogy a Bajnokok Ligája csoportmeccseit harmadházzal, de nézők előtt rendezhessék meg, a Ferencváros nem tudja kibérelni az emberkísérlet helyszínét, a 67 ezres Puskás Arénát. Ami azért lenne fontos, mert a Groupamába a korlátozások miatt csak 7 ezren férnének be, a Puskás Arénában viszont háromszor ennyien. Márpedig ennek sokszorosa is kíváncsi lenne a Barcelona és a Juventus elleni meccsre. 

Az ok egészen meghökkentő volt, a tavaly ősszel átadott Puskás Arénában máris cserélni kellett a gyepszőnyeget. A munkákhoz az európai szuperkupadöntő után láttak hozzá, és mivel 5 hétig tart, nem végeztek volna az első csoportmeccsre, a Dinamo Kijev ellen. Az UEFA szabályzata pedig úgy szól, hogy az összes meccset ugyanott kell játszani.

Fürjes Balázs államtitkár, Puskás Stadion-felelős aztán bocsánatot kért Kubatov Gábortól, a Fradi elnökétől (!), és jelezte, hogy az UEFA-hoz fordulnak annak érdekében, hogy a másik két meccset már az új gyepen a nemzeti stadionban játszhassa a Ferencváros. Az UEFA - mint most kiderült a Fradi bejelentéséből - jóvá hagyta a kérést.